Bandung dag 2.

14 september 2026 - Bandung, Indonesië

Ontbijt: 07.45 uur. Taxi naar Bandung centrum vertrok om 08.45u. Om 10.00u afspraak met plaatselijke gids voor stadswandeling in Bandung centrum. Hij zou ons 1,5 uur meenemen langs diverse oud koloniale gebouwen en andere bezienswaardigheden van Bandung. Dat werd een rondleiding van 3(!) uur. Hij had verder geen afspraken die dag, wij ook niet.

Op verzoek van André liet hij ons nog een tweedehands markt zien waar veel echt oude spullen te koop waren.

Maar de wandeling ging vooral langs de koloniale gebouwen. Plotseling kwamen we ook langs de plek waar Soeharto gevangen zat. Dat was een plek waar je als vreemdeling zó aan voorbij had kunnen lopen, het was niet meer dan een steeg waar alleen de cel van hem was overgehouden/bewaard gebleven.

Na de stadswandeling: even bijkomen en wat eten/drinken bij redelijk hip koffie tentje. Instagram waardig, zeg maar:-)

Met taxi naar de grootste shoppingmall van Bandung: Trans Studio Mall (TSM). Heel modern, soort Bijenkorf allure. Helaas geen plek om souveniertjes te scoren..

Weer terug naar Rumah Lereng. Lekker rustig bijkomen, toch nog even wat kleding gewassen en rondgelopen op het terrein. Om 19.00u gegeten en daarna lekker chillen op ons mooie plekje met uitzicht.

Op tijd slapen, morgen gaan we verder naar Lembang. Naar de theevelden.